Mudre izreke – Male tajne o životu
14.3.2011


Volite li zvučati pametno u društvu? Sigurni smo da je vaš odgovor „DA“ jer tko ne želi tu i tamo ispasti mudriji nego svi ostali s kojima se druži... Kako bi u svakom trenutku zvučali kao neki veliki filozof preporučamo vam da naučite poneku mudru izreku i poslovicu. Poslovice govore o ljubavi, prijateljstvu, mržnji, sreći, promjenama i raznim drugim međuljudskim odnosima. Ako ih upotrijebite u pravom času, možete s tom jednom kratkom rečenicom pogoditi pravu srž nečijeg problema.


Mudre izreke o životu pomoći će i vama, a i vašim prijateljima u raznim teškim trenutcima, kad god imate nekakave dvojbe i nedoumice i kad ne znate kojim bi putem u životu krenili. Život je crtež bez gumice za brisanje. Dobre prilike nikada nisu izgubljene; netko će se uvijek poslužiti onima koje ti propustiš. Bilo bi dobro kad bi mladost znala što sve može, a starost mogla sve što zna. Zanimljive poslovice, zar ne? Većini ovih poslovica autor je nepoznat, jer su nastale davno i onda se prenosile s koljena na koljeno, no mnoge poslovice izrekli su poznati pisci, filozofi ili čak neki obični ljudi. I u današnje vrijeme čak ima poznatih ljudi čije se misli i izreke mogu pronaći u knjigama s mudrim izrekama ili na internetu.


Ako ste zaljubljeni, bilo to sretno ili nesretno, za vas su kao stvorene mudre izreke o ljubavi. Jedan od pisaca koji je najljepše govorio o ljubavi je zasigurno Gabriel Garcia Marquez. Ne volim te zbog onoga što jesi, već zbog onoga što sam ja kad sam pored tebe. Ne gubite vrijeme s nekim kome nije stalo da ga provodi sa vama. Ne plačite zato što je došlo do kraja. Radujte se zato što se desilo. Sve su to njegove izreke. Stanite malo i razmislite. Kad ih shvatite vidjet ćete koliko imaju smisla i možda vam pomognu u nekim životnim odlukama..

 


Objavio/la Marko M u 12:17 | kategorija:
Permalink | Komentara ( 2 ) | Pošalji komentar
  Naslovna strana | Napravi blog | Prijavite se